Over ons

Ongeremde passie voor kwaliteit en vakmanschap

Waar techniek en esthetiek samenkomen, daar kan je ook ons tegen het lijf lopen, Klaas en Martijn Remmen. Als erfgoeddeskundigen met een ruime ervaring in heel Vlaanderen zijn we inmiddels een gekende speler in onze niche-sector.

We zijn voortdurend op zoek naar uitdagingen in restauratie- of conservatiewerken en studieopdrachten in de monumentenzorg.

Creatief meesterschap

Elk project is voor ons een creatieve zoektocht naar maximale waardecreatie. We luisteren naar onze opdrachtgever en bijten ons vast in zijn verhaal. We gaan erg gedocumenteerd te werk en proberen een stap verder te gaan dan wat er van ons verwacht wordt. Zo kunnen we overal de best mogelijke kwaliteit leveren.

We focussen op esthetiek, maar we zetten ook in op wetenschap en technologie. Verkennen, onderzoeken en pragmatische oplossingen op maat uitwerken: ook daarin schuilt onze meerwaarde.

Als Masters in Conservatie en Restauratie zetten we in op innovatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe of aangepaste technieken om onze passie te voeden en onze kennis aan te scherpen.

Wie zijn we? Leer ons beter kennen!

"Elk project behandelen wij met respect voor de originele creatie, met oog voor detail en met kennis van zaken."

Klaas Remmen

Respect en integriteit

We vinden het belangrijk dat we doen wat we beloven en dat onze klanten en opdrachtgevers duidelijk weten wat ze van ons mogen verwachten. Daarom proberen we altijd zo helder en transparant mogelijk te communiceren.

Respect, dat vinden we ook belangrijk. Voor de mensen waar we mee samenwerken, maar ook voor de materialen waar we mee werken en de historische eigenheid van het project. 

We handelen altijd volgens de gangbare charters en ethische normen in onze sector.

Duurzame benadering

In al wat we doen, proberen we een doordachte en duurzame oplossing te creëren. We starten vanuit de authenticiteit van het materiaal en respecteren de soms eeuwenlange evolutie die het al heeft doorgemaakt. 

We gaan gestructureerd en gedocumenteerd te werk om ervoor te zorgen dat historische gebouwen en voorwerpen een nieuw leven krijgen. 

Meesters in verwondering

We bevinden ons voortdurend op het kruispunt tussen verleden en toekomst: we werken met oude en nieuwe materialen, combineren moderne en historische technieken en gebruiken hedendaagse technologieën om vernuftige oplossingen te bedenken voor onze klanten. 

Door voortdurend te experimenteren met nieuwe dingen en op zoek te gaan naar inventieve oplossingen, breiden we onze expertise uit en stimuleren we onze creativiteit en nieuwsgierigheid.

Experimenteren, dat doen we in ons atelier in Vorselaar. Daar hebben we alle machines en materialen die we nodig hebben om onze verwondering en fascinatie vrij spel te geven.

Op zoek naar onze expertise?

Hulp nodig van een ervaren conservator-restaurateur? Bel of mail ons, zodat we samen kunnen nadenken over je project.

Contacteer ons