expertise

"Met onze uitgebreide materiaal-technische kennis denken we mee en vertalen we al je wensen in concrete creaties."

Houten creaties

We zijn geen designers, maar we hebben de passie en het vakmanschap om de wensen van elke opdrachtgever om te zetten in creaties met oog voor detail.

We werken vaak samen met architecten, kunstenaars of vormgevers, maar ook particulieren kunnen met hun project bij ons aankloppen.

Gedocumenteerde aanpak

Voor we met een project op maat van start gaan, verdiepen we ons heel nauwgezet in de materie: we maken een gedetailleerd en goed gedocumenteerd dossier op. Daarin brengen we alle aspecten van het project en de bijbehorende implicaties in kaart.

De grootste uitdaging aan een project, is niet het materiaal, maar de constructiewijze. Hoe zet je een constructie in elkaar, waar en hoe zet je de verschillende onderdelen aan elkaar om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen?

Ons atelier is het kloppend hart van ons bedrijf

Ons atelier op de Vispluk in Vorselaar is onze uitvalsbasis. Als we een uitdaging aangaan, dan hebben we daar alle materiaal ter beschikking om het op onze manier aan te pakken. We kunnen er naar hartenlust experimenteren met nieuwe en aangepaste technieken, en we kunnen er in alle rust en integriteit werken aan het best mogelijke eindresultaat.

Uitgebreide materiaal-technische expertise

Opdrachtgevers komen vaak bij ons terecht omwille van onze grote materiaal-technische kennis. Onze passie voor de materialen waar we mee werken heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat we heel veel materialen goed kennen en er creatief en inventief mee aan de slag kunnen. 

Voor materialen die niet 100% binnen onze expertise liggen, werken we samen met vaste en betrouwbare partners in ons uitgebreide vaknetwerk.

Duurzaam en authentiek

We gaan in principe aan de slag met eender welke houtsoort die je als opdrachtgever verkiest, maar uit duurzaamheidsoverwegingen gaat onze voorkeur uit naar Europese houtsoorten. Liever Franse, Duitse of Noord-Europese houtsoorten dan hun Afrikaanse of Aziatische equivalenten.


Wij hebben het grootste respect voor de materialen waar we mee werken, en proberen ze op een authentieke manier te behandelen. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. De ene leent zich beter voor de ene creatie, de andere soort kan beter gebruikt worden voor iets anders. Niet helemaal zeker welke houtsoort het meest geschikt is voor jouw plan? We helpen je graag bij je keuze.

Op zoek naar onze expertise en bevlogenheid?

Op zoek naar de juiste materiaaltechnische kennis voor jouw unieke creatie? Heb je een idee dat je met ons wil aftoetsen? Wij denken graag met je mee.

Contacteer ons