Team

Creatief meesterschap in tweevoud

Achter Remmen gaan twee jonge en enthousiaste ondernemers schuil. Klaas en Martijn, zo heten we. Behalve een liefde voor authenticiteit en een fascinatie voor historische materialen delen we als broers ook onze genen. Het was een kwestie van tijd voor we elkaar ook op professioneel gebied zouden vinden.

Martijn Remmen

Houtexpert

Martijn is geïntrigeerd door erfgoed en alles wat daarmee te maken heeft. Hoe slaagden vroegere generaties erin om werken tot stand te brengen? Hoe speelt de tijd op die vroegere creaties in? Hij volgde daarom een bijkomende Masteropleiding 'Monument en Landschapszorg' en studeerde enkele maanden aan de Università degli studi di Genova.
Bekijk onze projecten
Contacteer Martijn

Klaas Remmen

Metaalexpert

Klaas Remmen heeft een passie voor metalen. De aard en chemische eigenheid van het materiaal drijft hem, de extractie, opbouw en degradatieprocesssen fascineren hem. Het omgaan met de natuur en schoonheid van metalen ziet hij als een bijna filosofische kwestie.

Klaas studeerde af als master in conservatie en restauratiewetenschappen aan de Artesis hogeschool Antwerpen (huidig Universiteit Antwerpen). Bijkomend volgde hij 6 jaar avondschool smeden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.  De studie naar historische technieken leidde hem over de hele wereld tot bij smeden van Australië tot Siberië. Hij is autodidact metallurgie en is discontinue bezig met een praktische studie naar historische staalsoorten, met name kroezenstaal, ook wel Wootz of Bulat genoemd.  

Praktische vaardigheden in metaalbewerking, zowel high-tech als traditioneel zijn de sterkste competenties van Klaas. Tezamen met een uitgebreide materialenkennis en theoretische achtergrond en niet beroerd om iets uit te zoeken komen we tot een oplossing voor elk probleem.

Klaas geniet van de schoonheid in het leven, zowel door de mens gemaakt als van de natuur. Hij is sinds 2009 een actief lid van JAP vzw, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor maatschappelijk kwetsbare jongeren, doormiddel van avontuurlijke ontspanning (zie www.japadventure.be). Klaas is lid van de beroepsvereniging voor conservators-restaurateurs van kunstvoorwerpen APROA-BRK.

Bekijk onze projecten
Contacteer Klaas