Over ons

Team

Onze Missie

Remmen bv restaureert, onderzoekt en behandeld waardevolle metalen en houten voorwerpen met respect voor de originele creatie. 

Wij zijn er voor iedereen die voorwerpen met aandacht voor hun historie en oorsprong waardeert.  Wij bedenken inventieve en doordachte oplossingen op maat. 

Wij zijn erkend aannemer en vakman, erkend door de Michelangelo Foundation en actief lid van verschillende internationale beroepsverenigingen. 

Wij garanderen dus een oordeelkundig resultaat.

Onze Visie

Waardevolle voorwerpen en gebouwen, met een focus op metaal en hout,  fascineren ons.   

We zijn gepassioneerd om via onderzoek, restauratie en conservatie alle moois te vrijwaren voor de toekomstige generaties zodat ook zij er ten volle van kunnen genieten. 

Wij werken met respect voor de ethische codes én de intrinsieke waarde van voorwerpen.

Al onderzoekend ontrafelen we het verhaal en de context achter ieder object. We zijn vindingrijk en inventief en handelen voortdurend met respect voor de traditie en de originaliteit van voorwerpen. We dragen de authenticiteit en de echtheid van materialen en voorwerpen hoog in het vaandel.

Wij hanteren een multidisciplinaire benadering waarbij we de wetenschappelijke kant, de kunstzinnige kant, de technische kant, technologische kant en de historische kant (“STEA – Science Technology Engeneering and Arts”) van voorwerpen en gebouwen onderzoeken en waarderen.  Vervolgens bedenken we een inventieve oplossing met respect voor traditie.

Als wendbare organisatie zijn wij een ‘open community’ waarbinnen wij onze ideeën, ervaringen, werkpraktijk en onze passie delen en uitwisselen met andere experten en geïnteresseerden. In interactie met diverse belanghebbenden ontwikkelen we ons vakmanschap en onze expertise verder. 

Als experts leveren wij duidelijk aantoonbare waarde in de erfgoed- en kunstsector.

Ons DNA

Onderzoekend

Wij werken steeds onderzoekend en gedocumenteerd. We bijten ons vast in het verhaal en de context achter ieder (historisch) kunstwerk, constructie of gebouw.

We gaan steeds op zoek naar aangepaste of indien nodig nieuwe technieken om de best mogelijke restauratie/conservatie te garanderen. 

Gefascineerd

Wij zijn gepassioneerd door de materialen waarmee we werken. ‘Creaties met materialen’ lokken onze verwondering uit.  Onze passie is om metalen en houten voorwerpen klaar te maken voor toekomstige generaties.

Multidisciplinair

We werken multidisciplinair en differentiëren ons doordat we bewust inzetten op de wetenschappelijke kant, de technologische kant, de technische kant als op de kunstzinnige kant van iedere creatie. 

Wij beschikken over zowel de theoretische kennis en achtergrond als over ruime praktijkervaring.

Handig

Wij zijn vindingrijk en gaan op zoek naar creatieve alternatieven wanneer de situatie zich daartoe leent.

Ondernemend

Wij werken op een gestructureerde manier en bezorgen onze klanten een doordacht ‘plan van aanpak’. Door ons projectmanagement slagen we erin om deadlines te respecteren. 

We gaan samen met onze klanten op zoek naar pragmatische oplossingen die maximale waarde creëren.

Onze Waarden

Sustainability 

Wij kiezen voor een duurzame benadering van materialen en vermijden verspilling. Wij zorgen ervoor dat gebouwen en voorwerpen een volgend leven krijgen en ook de toekomstige generaties kunnen genieten van de originele creaties. 

Meesterschap (Mastery) 

Wij luisteren naar de wensen van onze klanten en gaan zelfs een stap verder.  

Als ‘Master in de conservatie-restauratie’ zijn wij steeds op zoek naar nieuwe technieken om ons vakmanschap levenslang verder te ontwikkelen.  

We doen wat we beloven en zijn steeds op zoek naar excellentie. Ons meesterschap staat ook voor exploreren, dieper onderzoeken, scenario’s afwegen en tot voortreffelijke oplossingen komen. 

Integriteit (Integrity)

Wij staan voor een eerlijke en open dienstverlening. 

We communiceren helder en transparant naar onze klanten. 

We handelen ethisch op basis van de – in onze sector – aanvaarde charters en normen. 

Inventief (Inventive)

We gaan onderzoekend te werk om creatieve en vindingrijke oplossingen met een technische insteek te bedenken op maat van de specifieke wensen van onze klanten.

We durven verantwoord te experimenteren.