Koninklijk Conservatorium Brussel

Aan een oud dak moet je veel herstellen. Onderzoek voor veilige en duurzame dakconstructies voor het Koninklijk Conservatorium in Brussel

Het Koninklijk Conservatorium van Brussel bestaat uit verschillende bouwvolumes die doorheen de geschiedenis samen werden gevoegd onder het prestigieuze instituut. Hierdoor dateren de gebouwen uit verschillende periodes en hebben ze dus ook uiteenlopende dakstructuren.

Om de stabiliteit en schade aan de houtconstructies te onderzoeken, voerden we een materiaaltechnisch onderzoek uit. Hierbij dienden weerstandsboringen op cruciale knooppunten en andere fundamentele zones als leidraad bij het opstellen van een schade-inventaris. Op basis hiervan werd een overzicht opgesteld van kritieke zones waar ingrepen, herstellingen en vervangingen uitgevoerd moeten worden.

Overzicht van weerstandsboringen en problemenzones van een van de gebouwen op plan.
Sporen van een historische vochtinsijpeling aan een van de dakconstructies.
Share the Post:

Related Posts