Bronzen beelden, Collectie KMSKA

Een bronzen bijdrage aan de spectaculaire heropening van het KMSKA

Enkele beelden uit de collectie van het KMSKA ondergingen een doorgedreven onderhoudsbeurt. De beelden werden voor de heropening van het museum teruggeplaatst in hun openluchtopstelling. Onder deze vier beelden hoorde ook De Buildrager, een topstuk uit de museumcollectie dat in de 19e eeuw door Constantin Meunier werd vervaardigd.

Alle beelden hadden te kampen met een corrosieproblematiek, met plaatselijk dikke korsten en actieve corrosie. De Buildrager was in het verleden afgewerkt met een dikke waslaag. Na een volledige reiniging van de beelden, konden we de corrosiekorsten plaatselijk behandelen. Vervolgens werkten we het patina plaatselijk bij om een gelijkmatiger uitzicht te bekomen. Tot slot werd voor alle beelden een nieuw verankeringssysteem ontwikkeld en geïnstalleerd voor plaatsing in de museumtuin.

Share the Post:

Related Posts